Ta strona używa plików cookie (ciasteczek) niezbędnych do jej prawidłowego działania. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczone w Państwa urządzeniu końcowym.

Bolesława Prusa 3a
26-110 Skarżysko-Kamienna
+41 25 20 590
kom. 530 037 989

Dostawa artykułów żywnościowych


Skarżysko-Kamienna, 26.03.2012 r.

 

Zapytanie ofertowe
– dotyczy rozeznania rynku w zakresie dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby Centrum Integracji Społecznej, w tym na potrzeby projektu „W drodze do pracy”


I. Opis przedmiotu zamówienia

1. Przedmiotem zamówienia jest cykliczna dostawa przez okres 12. miesięcy (począwszy od 3 kwietnia 2013 r. do 31 marca 2014 r.), artykułów spożywczych różnego asortymentu dla niżej wymienionej liczby osób:
1) w okresie od kwietnia 2013 r. do czerwca 2013 r. - 49 osób
2) w okresie od lipca 2013 r. do października 2013 r. – dla 53 osób;
3) w okresie od listopada 2013 r. do marca 2014 r. – dla 48 osób.

2. Artykuły spożywcze, o których mowa w punkcie 1, obejmują w szczególności następujący asortyment: mięso; ryby; wędliny; konserwy; tłuszcze roślinne i zwierzęce; nabiał (sery, mleko, śmietana, jogurty, jaja); mrożonki; napoje (soki, woda mineralna, herbata); cukier, mąka, ryż, kasze, płatki, makarony; pieczywo; ciasta i ciastka; owoce i warzywa (surowe, konserwowe i przetworzone); przyprawy itp.
Grupa wg CPV 15110000-2 - Mięso
Grupa wg CPV 15131130-5 Wędliny
Grupa wg CPV 15200000 – 0 – ryby mrożone, przetworzone i konserwowe
Grupa wg CPV 15300000 – 1 – owoce, warzywa i podobne produkty mrożone
Grupa wg CPV 154100000-5 Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
Grupa wg CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie
Grupa wg CPV 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
Grupa wg CPV 158100000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Grupa wg CPV 159800000-1 Napoje bezalkoholowe

3. Artykuły spożywcze będące przedmiotem dostawy są przeznaczone:

1) na potrzeby projektu „W drodze do pracy”, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 7.2 Przeciwdziałanie wykluczeniu i wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, Poddziałanie 7.2.1 Aktywizacja zawodowa i społeczna osób zagrożonych wykluczeniem społecznym w celu:
a) nauki przygotowywania różnych potraw (przede wszystkim zupy, drugie dania, desery, ciasta, kanapki, przystawki, sałatki) przez uczestniczki/ uczestników warsztatu gastronomicznego w ramach zajęć praktycznych- jako materiały dydaktyczne dla 6. osobowej grupy uczestniczek/ uczestników warsztatu gastronomicznego;
b) zapewnienia posiłków dla 40. uczestniczek i uczestników projektu;
c) zapewnienia zimnych/ ciepłych napojów dla 40. uczestniczek i uczestników projektu;

2) na potrzeby uczestniczek/ uczestników realizujących Indywidualny Program Zatrudnienia Socjalnego (IPZS), skierowanych do Centrum przez MOPS w ramach projektu systemowego „Nowe szanse w MOPS”:
a) nauki przygotowywania różnych potraw (przede wszystkim zupy, drugie dania, desery, ciasta, kanapki, przystawki, sałatki) przez uczestniczki/ uczestników warsztatu gastronomicznego w ramach zajęć praktycznych- jako materiały dydaktyczne dla 5. osobowej grupy uczestniczek/ uczestników warsztatu gastronomicznego;
b) zapewnienia posiłków dla 5. uczestniczek/ uczestników projektu;
c) zapewnienia zimnych/ciepłych napojów dla 5. uczestniczek/ uczestników projektu;

3) na potrzeby uczestniczek/ uczestników realizujących IPZS, finansowanych ze środków własnych Centrum:
a) zapewnienia posiłków dla 4. uczestniczek/ uczestników Centrum;
b) zapewnienia zimnych /ciepłych napojów dla 4. uczestniczek/ uczestników Centrum;

4) na potrzeby pracowników Centrum:
a) zapewnienia zimnych/ciepłych napojów dla 17. pracowników etatowych Centrum;

4. W okresie próbnym (od 3 kwietnia 2013 r. do 30 kwietnia 2013 r.) uczestniczki/uczestnicy będą otrzymywać suchy prowiant (np. bułki słodkie, pieczywo z dodatkami- wędlina, margaryna do smarowania itp.) wyspecyfikowany jako przykład w załączniku Nr 1 do zapytania ofertowego. W tym okresie Wykonawca będzie dostarczał pieczywo wraz z dodatkami własnym transportem i na własny koszt codziennie do godz. 9.00.

5. W okresie zasadniczym (od maja 2013 r. do marca 2014 r.) artykuły spożywcze, o których mowa w punkcie 2, będą dowożone przez dostawcę jego transportem i na jego koszt jeden raz w tygodniu (jednorazowy zakup na cały tydzień), w każdy poniedziałek rozpoczynający dany tydzień, najpóźniej do godz. 9.00. Jeżeli na poniedziałek przypada dzień wolny od pracy, wówczas Wykonawca realizuje zamówienie we wtorek.

6. Przykładowe, szacunkowe zamówienie na okres 1 tygodnia w okresie zasadniczym (2 maj 2013 r. - 31 marzec 2014 r.) określa załącznik Nr 2 do zapytania ofertowego.

7. Terminarz zajęć odbywających się w Centrum Integracji Społecznej w okresie kwiecień 2013 r – marzec 2014 r. określony został w tabelach nr 1 i 2.

8. W okresie kwiecień 2013 r. - czerwiec 2013 r. towar dostarczany będzie przez Wykonawcę do siedziby Centrum Integracji Społecznej w Skarżysku-Kam. przy ul. B. Prusa 3a (budynek Zarządu Zasobów Komunalnych), natomiast w okresie lipiec 2013 r. - marzec 2014 r. do budynku administracyjnego Cmentarza Komunalnego usytuowanego w Skarżysku-Kam. przy ul. Langiewicza 17.

9. Dostawa będzie realizowana na podstawie zamówienia dostarczonego Wykonawcy pisemnie przez Zamawiającego (osobiście przez upoważnionego pracownika, faxem, mailem lub telefonicznie), sporządzonego na podstawie planowanego na dany tydzień jadłospisu. Zamawiający dostarcza Wykonawcy zamówienie najpóźniej w każdy czwartek poprzedzający kolejny tydzień, z podaniem asortymentu i jego ilości. Jeżeli na czwartek przypada dzień wolny od pracy, wówczas Zamawiający składa zamówienie najpóźniej do środy.

10. W przypadku, gdy Wykonawca miałby trudności z realizacją danego zamówienia, powiadamia niezwłocznie o tym fakcie Zamawiającego, w celu umożliwienia mu dokonania zmian w planowanym jadłospisie. Ten sposób dostawy nie dotyczy świeżego pieczywa.

11. Świeże pieczywo (chleb, bułki zwykłe lub słodkie) zamawiane będzie (osobiście przez upoważnionego pracownika, faxem, mailem lub telefonicznie) dzień przed planowaną dostawą. Wówczas Wykonawca dostarcza pieczywo do siedziby Centrum w dniu następnym po dniu złożenia zamówienia.

12. Jeżeli zajdzie taka potrzeba, Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zakupów w trybie natychmiastowym, bez wcześniejszego zamówienia. Wówczas towar zostanie odebrany osobiście przez pracownika Centrum w siedzibie Wykonawcy (np. zakup przypraw, dodatków do ciast itp.).

13. Za transport i jakość dostarczanych artykułów żywnościowych odpowiada Wykonawca, który zobowiązany jest zapewnić do tego celu personel z odpowiednimi uprawnieniami, zgodnie z wymogami sanitarnymi, dotyczącymi żywności i żywienia.

14. Termin przydatności do spożycia danego produktu nie może upływać wcześniej niż, przed upływem 14 dni od dostawy. Opakowanie powinno być dostosowane do właściwości danego towaru, bez uszkodzeń, odpowiednie z punktu widzenia higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.

15. Wykonawca zobowiązuje się uwzględnić wszystkie uwagi i sugestie Zamawiającego dotyczące jakości świadczonych usług oraz sposobu ich realizacji.

II. Sposób rozliczania

1. Wykonawca nie zmieni zaproponowanych w ofercie cen przez cały okres realizacji dostawy artykułów żywnościowych (od kwietnia 2013 r. do marca 2014 r.).

2. Zamawiający zapłaci za produkty faktycznie dostarczone, wydawane każdorazowo na podstawie dowodów dostawy lub paragonów.

3. Za dostarczony towar Wykonawca będzie wystawiał 2 faktury: jedną w połowie danego miesiąca, drugą na koniec danego miesiąca. Faktury będą wystawiane na podstawie dowodów dostawy lub paragonów.

4. Termin płatności za wystawione w danym miesiącu faktury wynosi co najmniej 7 dni. Płatność za dostawę realizowana będzie cyklicznie przelewem po otrzymaniu od Wykonawcy rachunku/faktury na konto bankowe wskazane przez Wykonawcę.

III. Dodatkowe informacje

a.1. Odpowiedź na zapytanie ofertowe powinna być wypełniona na załączonym do niniejszego zapytania ofertowego formularzu oferty (załącznik nr 1) wraz z załącznikami (1-10).
a.2. Termin składania ofert upływa 2 kwietnia 2013 r. o godzinie 12.00.
a.3. Oferty należy składać osobiście lub przesyłać pocztą pod wskazany niżej adres.
a.4. Miejsce składania ofert: Centrum Integracji Społecznej ul. Prusa 3a w Skarżysku-Kamiennej pokój nr 3.
a.5. Zamawiający oświadcza, że niniejsze zapytanie ofertowe ma wyłącznie charakter rozeznania rynku pod kątem wyboru najkorzystniejszej oferty. Złożenie oferty nie stwarza po stronie oferenta roszczenia względem Centrum Integracji Społecznej o zawarcie umowy.
a.6. Kryteria oceny oferty - (wybór najkorzystniejszej oferty nastąpi w oparciu
o następujące kryterium): Cena – 100%
a.7. Dla każdej złożonej oferty obliczony zostanie wskaźnik średniej wartości wszystkich pakietów asortymentowych. Ostatecznie najkorzystniejsza oferta spośród wszystkich złożonych to ta, dla której wskaźnik średniej wartości wszystkich pakietów asortymentowych będzie najniższy.
a.8. Wybrany Wykonawca zostanie zaproszony do podpisania umowy na realizację przedmiotowej usługi, w czasie i w miejscu wskazanym telefonicznie przez Zamawiającego.
a.9. O wybraniu Wykonawcy Zamawiający poinformuje wszystkich, którzy złożyli oferty odpowiednim pismem.
a.10. W przypadku powtarzania się uchybień (3 pisemne reklamacje) w dostawach dotyczących jakości produktów, braku zamawianego asortymentu, warunków ich transportu, nieterminowości dostaw, Zamawiający zastrzega sobie prawo do natychmiastowego rozwiązania umowy.
a.11. Wszelkie informacje dotyczące niniejszego zapytania ofertowego udzielane są w siedzibie Centrum Integracji Społecznej przy ul. B. Prusa 3a w Skarżysku-Kam., od poniedziałku do piątku, w godzinach od 7.30-15.30 lub pod numerem telefonu: 41 2523240. Osoba do kontaktu: Lidia Ligór.

Szczegóły (POBIERZ DOKUMENT) >>>

 

Adres